PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2021/9. generacija tfa/photo_2021-02-27_19-24-52.jpg

OBJAVLJENO

  • 28.02.2021.

AUTOR

  • tekst: L.L. /foto: Mladidbk

PREGLEDANO

  • 192 puta

PODIJELI

Održan II. vikend Temeljne formacije animatora 9. generacije

Drugi vikend Temeljne formacije animatora devete generacije održao se od 26. do 28. veljače 2021. godine. Zbog nepogodne epidemiološke situacije cijeli vikend održan je online. Na programu je sveukupno sudjelovao dvadeset jedan sudionik i petnaestak animatora instruktora i specijalaca. 

Glavna tema ovog vikenda bila je „Identitet animatora“. Sudionici su se upoznali s značenjem pojma kršćanskog animatora i njegovim glavnim karakteristikama. Program se sastojao od interaktivnih radionica u malim grupama, kateheza, zajedničkih molitvi i zabavnog dijela programa koji se izveo u obliku online kviza. U radionici „Antropološki identitet animatora“ sudionici su obrađivali pitanja njihove povijesti  i utjecaja okoline na izgradnju njihova kršćanskog života. U ostalim dvjema radionicama „Vrednote“ i „Kršćanski identitet“, pokušali su pronaći vrednote koje bi trebali živjeti kao kršćani te si posvijestiti talente kojima mogu djelovati na svojoj župnoj zajednici. 

Program je završio nedjeljnom misom koju je predvodio don Hrvoje Katušić,  svećenik s posebnim ovlastima generalnog vikara Dubrovačke biskupije. Iz nedjeljnog čitanja izdvojio je  tri bitne poruke. Prva je poruka nade da život ne prestaje smrću, ne umanjujući vrijednost sadašnjeg života. Druga poruka jest poruka o strpljivom Bogu koji nikad ne odustaje od čovjeka.  A, treća poruka jest da i oni po uzoru na Boga budu strpljivi prema drugima. 

Temeljna formacija animatora odvija se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade HBK te Salezijanske obitelji.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!