PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2022/51831689881_5c851e5e38_o.jpg

OBJAVLJENO

  • 20.01.2022.

AUTOR

  • SKAC DU

PREGLEDANO

  • 588 puta

PODIJELI

Mladi u molitvi uoči ređenja novog dubrovačkog biskupa, mons. Roka Glasnovića

U ponedjeljak, 17. siječnja, u crkvi sv. Vlaha mladi Dubrovačke biskupije okupili su se na misi i euharistijskom klanjanju uoči ređenja novoizabranog dubrovačkog biskupa, mons. Roka Glasnovića.

 

Misu je predvodio don Hrvoje Katušić, delegat s ovlastima generalnog vikara Dubrovačke biskupije, a uz don Hrvoja je bio i Ivo Markić, đakon Dubrovačke biskupije.

Isus dolazi objaviti Boga koji je blizak slabima


U svojoj propovijedi don Hrvoje osvrnuo se na evanđelje dana koje mladima poručuje ukoliko žele prihvatiti Isusa i prihvatiti Njegovu riječ, onda bi trebali biti spremni ostaviti se svog osobnog starog načina razmišljanja i prihvatiti novi, u ono vrijeme revolucionarni, način razmišljanja koje Isus donosi. Isus dolazi i objavljuje da je Božja ljubav blizu svakom čovjeku onakvom kakav je: grešan, slab i izgubljen. On dolazi objaviti Boga koji je blizak slabima, koji ne dolazi tu da okupi oko sebe jake, uspješne i svete, nego baš Boga koji prepozna one koji su slabi, grešni, slomljeni i upravo njima prilazi. Don Hrvoje mladima naglašava da moraju biti spremni stati pred Boga onakvi kakvi jesu: nedostojni, slabi i grešni. Potrebno je da dođu pred Boga s rečenicom: "Vjerujem da me Ti ovakvog prihvaćaš, da si mi Ti ovakvome ponudio svoju ljubav, vjerujem da Ti unatoč svim mojim padovima nikad ne odustaješ od mene.", zaključio je don Katušić.

 

Nakon svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje koje su pripremili i vodili mladi.

 

Ugledajući se na Isusa koji je u odlučujućim trenutcima molio mladi su u svoje molitve uključili novoizabranog biskupa mons. Roka Glasnovića da mu Bog u ovim trenutcima uoči velikog događaja za njega, ali i za Dubrovačku biskupiju bude blizu. U svoju molitvu mladi su uključili i sve svećenike, redovnice, redovnike, dosadašnjeg dubrovačkog biskupa, mons. Matu Uzinića, te sve potrebe Dubrovačke biskupije i cijele Crkve.

 

Euharistijsko slavlje i klanjanje animirao je Speramus.

 

Nakon klanjanja mladi su svoje druženje nastavili u prostorijama SKAC_DU.

 

Misa za mlade održava se svakog ponedjeljka u 20h u crkvi sv. Vlaha, a u organizaciji je Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU).

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!