PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2022/speramus-1536x863.png

OBJAVLJENO

  • 22.01.2022.

AUTOR

  • Mladi Dbk

PREGLEDANO

  • 165 puta

PODIJELI

“Samo ljubav treba nam” – mladi pjesmom poželjeli dobrodošlicu biskupu Roku

Povodom biskupskog ređenja mons. Roka Glasnovića, mladi iz zbora Speramus inspirirani riječima njegovog gesla, napisali su pjesmu pod nazivom “Samo ljubav treba nam”. Speramus, već dugi niz godina animira Pastoralne programe za mlade diljem biskupije, a svakoga ponedjeljka svojim pjevanjem animira mise za mlade u crkvi sv. Vlaha.

SKAC_DU i mladi Dubrovačke biskupije zajedno sa zborom mladih Speramus uz pjesmu “Samo ljubav treba nam”, pripremili su kolaž fotografija s pastoralnih susreta uz riječi podrške i dobrodošlice. Radosni što je dubrovačka biskupija dobila svog pastira, biskupu su simbolično prikazali svoj dosadašnji hod, kojemu se od danas pridružuje i njegov korak. U video kolažu mladi posebnu zahvalnost upućuju biskupu Roku za njegovu otvorenost i spremnost na služenje, zbog čega je ostavio svoj dosadašnji život, i prihvatio Dubrovačku crkvu kao svoj novi dom. Poručuju mu da će mu na njegovome putu od sada biti suputnici i da će zajedno raditi i graditi Crkvu.

Od studenog 2020. otkako je dotadašnji dubrovački biskup mons. Mate Uzinić imenovan riječkim nadbiskupom koadjutorom, članovi Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, SKAC_DU-a, KKM-a, mladi župe sv. Mihajla i djevojke iz Učeničkog doma Paola di Rosa svakog su utorka navečer zajedno molili za novog dubrovačkog biskupa. Nakon malo više od godine dana papa Franjo je imenovao mons. Roka Glasnovića, 30. studenog 2021., za novog dubrovačkog biskupa. 

Video možete pogledati na LINKu.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!