PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

kmnl_2022/51994140288_c640122b82_o.jpg

OBJAVLJENO

  • 11.04.2022.

AUTOR

  • Magdalena Katušić

PREGLEDANO

  • 405 puta

PODIJELI

Gruž odnio naslov prvaka KMNL-a Dubrovačke biskupije 2022. godine

U subotu, 9. travnja, u dvorani ženskog učeničkog doma “Paola di Rosa” odigrala se završnica Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije (KMNL). Na završnici je sudjelovala najbolja četvorka ovogodišnje Lige pa su tako među najboljima svoje mjesto zauzele župa sv. Obitelji, Nova Mokošica, župa sv. Marije Magdalene, Mandaljena te dvije ekipe iz župe sv. Križa, Gruž.

Prve dvije utakmice su bile polufinalne te su tako svoje snage u prvoj utakmici odmjerili Gruž 1 protiv Gruža 2 u kojoj su mlađe snage Gruža 2 s rezultatom 3:6 (Matić, Marinović, Miladin/ Banić, 2 Krešić M., 2 Krešić B., Čepo) osigurale prolazak u finale. U drugoj utakmici susreli su se Mandaljena i Nova Mokošica gdje je u napetoj utakmici i borbi na penale Mandaljena rezultatom 3:3 (2:1 P) (Gustin, Curić, Galjuf/Prkačin, 2 Bogdanović) osigurala svoje mjesto u finalnoj utakmici.

Nakon prve dvije utakmice, uslijedila je revijalna utakmica, s jedne strane skupila se ekipa animatora Dubrovačke biskupije, dok su s druge strane snage udružili mladi iz Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU) i Kluba katoličke mladeži Boninovo, a  pobjedu s rezultatom 6:4 sebi su prepisali animatori.

Za treće mjesto borile su se ekipe Gruža 1 i Nove Mokošice, gdje je Gruž s malom, ali bitnom razlikom rezultatom 4:3 (Peškura, 2 Marinović, Tomičić,/Đanović, Stipišić, Bogdanović) osigurao svoje mjesto i tako postali trećeplasirana ekipa ovogodišne Lige.

U finalnoj utakmici susrele su se ekipa Mandaljene i ekipa Gruža 2. U napetom prvom poluvremenu koje je završilo rezultatom 1:2 i u kojem su obje momčadi pokazale svoju kvalitetu, Gruž 2 je kroz ekipnu složnost i dobar nogomet pokazao svoju bolju stranu i tako sigurnom pobjedom rezultatom 3:7 (Gustin, 2 Kuna/3 Šijaković,  2 Čepo, 2 Krešić) odnio još jedan pehar na Obalu i zasluženo uzeo naslov prvaka ovogodišnje Lige.

Nakon napetih i uzbudljivih utakmica slijedila je dodjela nagrada kako za ekipe tako i za najbolje pojedince koji su se istaknuli svojom igrom u ovogodišnjoj Ligi.

Najboljim strijelcem, ali i najboljim igračem proglašen je Marin Krešić (Gruž 2) koji je svojom igrom i doprinosom svojoj ekipi odnio još dva pojedinačna pehara u Gruž.

Najboljim golmanom proglašen je Maro Sambrailo, koji je Mandaljeni, osim naslova viceprvaka i srebernog pehara odnio i pojedinačni pehar.

Dodjeli nagrada prisustovali su don Robert Čibarić, župnik župe sv. Mihajla, Lapad, fra Mihovil Žuljević, župnik župe sv. Križa, Gruž i mons. Roko Glasnović, dubrovački biskup koji je uručio medalje i pehare za najbolju ekipu ovogodišnje Lige.

Zahvalnice za sve ekipe koje su sudjelovale na ovogodišnjoj Ligi uručila je pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ana Marčinko.

Za ekipu Gruž 1 kroz ovogodišnju Ligu nastupali su: Lujo Jurišić, Nikola Ivičević, Matej Njirić, Luka Miladin, Mario Marinović, Josip Tomičić, Mario Matić, Nikola Šoletić, Đino Peškura, Stijepo Delija i Maroje Celić.

Za ekipu Gruž 2 nastupali su: Marijan Radović, Lovro Rožanković, Maro Banić, Mauro Prkoča, Ivan Kisić, Bruno Trojić, Petar Pavel Vojvoda, Hrvoje Bogoje, Šimun Piskulić, Karlo Giljušić, Mihael Mihočević, Borna Brčić, Marin Krešić, Hrvoje Šijaković, Baldo Teo Krešić i Nikola Čepo.

Za ekipu Mandaljena nastupali su: Blago Krtalić, Božo Gustin, Frano Vučur, Gabriel Curić, Ivan Ćorić Marin Kuna, Maro Sambrailo, Matej Kristović, Miho Galjuf, Toni Lonac i Toni Soldić.

Za ekipu Nova Mokošica nastupali su: Dario Perić, Dominik Prkačin, Hrvoje Bogdanović, Hrvoje Hladilo, Ivan Vareškić, Ivan Čuić, Josip Noković, Luka Papac, Marino Stipišić, Mario Obrovac, Marko Đanović, Mateo Sentić, Mateo Vodopić, Mateo Zrno i Stjepo Zvono.

U ovogodišnjoj Ligi osim spomenute četiri ekipe sudjelovale su i ekipe sa župa: Velike Gospe, Katedrala, Presvetog Spasitelja, Mokošica, sv. Mihajla, Lapad, sv. Andrije, Pile, sv. Ilara, Mlini te sv. Petra, Boninovo

Katolička malonogometna liga se održava u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije iz kojeg se zahvaljuju svim igračima, navijačima, organizatorima i suradnicima na uspješno odigranoj ovogodišnjoj Ligi.  

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!