PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2022/duhovna_obnova_kor__ula/221210_duh_obn_mladi_korcula__6.jpg

OBJAVLJENO

  • 14.12.2022.

AUTOR

  • Josipa Favro/mladi Korčule

PREGLEDANO

  • 223 puta

PODIJELI

Adventska duhovna obnova za mlade u Korčuli

Duhovna obnova u Korčuli pod geslom “Zbog tebe dolazim” okupila je u subotu, 10. prosinca preko dvjesto mladih Korčulanskog i nekolicinu iz Pelješkog dekanata u crkvi sv.  Antuna Padovanskog u Korčuli. Predvoditelj duhovne obnove bio je don Toni Šinković, župnik župe sv. Roka (Krilo Jesenice).

Župnik domaćin, ujedno dekan Korčulanskog dekanata, don Frano Kuraja uvodnim je pozdravom zaželio iskrenu dobrodošlicu svim župnicima Korčulanskog dekanata, kao i Pelješkog, zahvalivši svima na odazivu, dolasku i spremnosti na duhovnu obnovu, posebice mnogobrojnim mladima.

Župni zbor mladih župe sv. Marka započeo je susret pjesmom „Svjetlo svijeta“ simbolično naglasivši da su spremni pokloniti se i slaviti Gospodina. Duhovni nagovor održao je predvoditelj obnove Šinković nakon čega je uslijedilo pokorničko bogoslužje i prigoda za ispovijed.

Koncelebrirano misno slavlje zajednički su uveličali župni zbor mladih „Stope“ iz župe Svih svetih i zbor mladih župe sv. Marka pod vodstvom s. Danijele Škoro.

Nakon euharistijskog slavlja mladi su nastavili svoje druženje u školskom restoranu, na domjenku koji su pripremili profesori i učenici ugostiteljskog smjera Srednje škole Petra Šegedina, Korčula. Duhovno i tjelesno okrijepljenim mladima ostat će zauvijek u lijepom sjećanju zajedništvo i molitva na duhovnoj obnovi u radosnom iščekivanju malog Isusa.

Duhovna obnova na Korčuli dio je programa Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije ostvarenog uz suradnju dekana i župnika u ovom dijelu biskupije.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!