PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

247484679_4410354569000016_3104304264978367599_n.png

OBJAVLJENO

  • 16.01.2023.

AUTOR

  • Mladi Dbk

PREGLEDANO

  • 2287 puta

PODIJELI

SVJETSKI DAN MLADIH U LISABONU 2023.

Još je preostalo 200 dana do početka Svjetskog dana mladih u Lisabonu! Svjetski dan mladih (SDM) je susret mladih iz cijeloga svijeta s Papom. To je također hodočašće, slavlje mladosti, izraz sveopće Crkve i intenzivan trenutak evangelizacije za svijet mladih. Iako je njegov katolički identitet jasno vidljiv, SDM otvara svoja vrata svima, bez obzira koliko su blizu ili udaljeni od Crkve.

Cilj mu je pružiti svim sudionicima univerzalno crkveno iskustvo, potičući osobni susret s Isusom Kristom. Novi je to poticaj vjeri, nadi i ljubavi cijele zajednice zemlje domaćina. S mladima kao protagonistima, Svjetski dan mladih također nastoji promicati mir, jedinstvo i bratstvo među ljudima i nacijama diljem svijeta.

Tijekom tjedan dana primaju se mladi iz cijeloga svijeta, uglavnom u javnim (gimnazijama, školama, paviljonima...) i župnim objektima ili obiteljskim domovima. Osim trenutaka molitve, dijeljenja i slobodnog vremena, mladi uključeni u ovo slavlje sudjeluju u raznim inicijativama koje organizira tim Svjetskog dana mladih na različitim lokacijama diljem grada domaćina. Naglasci su slavlja (središnja obilježja) kojima je Papa nazočan, kao što su svečanost dobrodošlice i otvaranje, križni put, bdijenje i, posljednjeg dana, završna misa.

Ovogodišnji SDM održavat će se od 1. kolovoza do 6. kolovoza. Bdijenje s papom bit će u subotu 5. kolovoza, a završno euharistijsko slavlje će biti 6. kolovoza. Sudjelovanje hodočasnika na Svjetskom danu mladih je besplatno, što znači da svatko može slobodno sudjelovati u središnjim događanjima (misa otvorenja, ceremonija dobrodošlice, križni put, bdijenje i misijska misa), no za SDM Lisabon 2023. predviđene su tri različite vrste prijava, s različitim paketima, koji se međusobno razlikuju po trajanju boravka u Lisabonu i sadržaju, zadovoljavajući različite potrebe hodočasničkih skupina te svaka od njih ima svoju kotizaciju za sudjelovanje. Svi paketi uključuju opremu za hodočasnike, osobno osiguranje od nezgode i besplatan prijevoz tijekom razdoblja Svjetskog dana mladih. Neki od ovih paketa također uključuju smještaj i/ili obroke.

Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije izabralo je paket A1 koji uključuje smještaj, obrok, prijevoz, osiguranje i hodočasničku opremu, od večeri 31. srpnja (uključena večera) do jutra 7. kolovoza (uključen doručak)Kotizacija paketa A1 iznosi 235€Prijevoz do Lisabona nije uključen u cijenu pa će svaka osoba trebati samostalno organizirati putovanje u Lisabon, a i povratak. Stojimo na raspolaganju za pomoć oko organiziranja putovanja u Lisabon, a rok prijave za registraciju i uplatu kotizacije je 28. ožujka. Svoju kotizaciju možete uplatiti na žiro račun Dubrovačke biskupije HR7224070001100001843 s opisom uplate "SDM Lisabon 2023" ili ju možete predati svome župniku koji će ju kasnije proslijediti.

Prijaviti se možeš na LINKU.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!