PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2023/tfa_xi__gen_i. vikend/2022110406_temeljna_0.jpg

OBJAVLJENO

  • 10.11.2022.

AUTOR

  • Mladi Dbk

PREGLEDANO

  • 111 puta

PODIJELI

Počela temeljna formacija jedanaeste generacije animatora Dubrovačke biskupije

Prvi od četiri vikend susreta temeljne formacije animatora održao se od 4. do 6. studenoga u prostorijama Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku, a na njemu je sudjelovalo tridesetak mladih sa župa Dubrovačke biskupije te petnaestak animatora instruktora i specijalaca koji su jedanaestu generaciju animatora vodili kroz ovaj susret.

Glavna tema prvog vikenda je bila „Animacija: Tko? Što? Zašto?” kojom su se polaznici pobliže upoznali s načinom i razlogom rada animatora. Obrađivali su teme osobnog razvoja u vjeri te izgradnji pravog kršćanskog identiteta. Uz zabavu, ples, radionice i molitve sudionici su upoznali zajednicu animatora Dubrovačke biskupije i jedan od  načina njihova djelovanja među mladima.

Misna slavlja u subotu i nedjelju predvodio je don Ivo Markić, voditelj Ureda za mlade Dubrovačke biskupije. U propovijedi se osvrnuo na razvoj mladih i srednju školu kroz koju sada prolaze te kako razmišljaju o daljnjem životu i budućim planovima,  o tome koliko će novaca imati, gdje će raditi, gdje putovati i što sve imati, ali postavlja se pitanje što onda kada sve to dobiju. Do koje granice se ide? Kada sve to dobiju, najčešće prepoznaju da ih to za čime su čeznuli ne zadovoljava, nisu ispunjeni do kraja. „Ali Gospodin je taj koji daje zadovoljstvo koje ne traje dva tjedna, nego cijelo vrijeme“, poručio je predvoditelj slavlja mladima. Animatori instruktori i specijalci su odvojili svoje vrijeme i došli voditi Školu animatora jer su osjetili ljubav i zajedništvo od drugih animatora, objasnio je, a sada je nova generacija tu da osjeti tu ljubav i zajedništvo te da ih dijeli dalje. “Tek možemo ljubiti kad možemo podijeliti ono što smo primili. Živimo ljubav koju nam je Gospodin darovao”, poručio je voditelj Markić.

Ciljevi prvog vikenda Škole animatora bili su međusobno upoznavanje polaznika, upoznavanje sudionika s načinom rada animatora, s instruktorima i specijalcima, poticanje zajedništva, stjecanje informacija o animaciji i animiranju. Glavni ciljevi bili su razmišljanje o osobnom razvoju, upoznavanju samog sebe, osobnoj osjećajnosti i duhovnosti.

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije te Salezijanske obitelji, a mlade sljedeći vikend susret očekuje već u prosincu.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!