PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_5346.jpg

OBJAVLJENO

  • 11.02.2014.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2395 puta

PODIJELI

Dubrovački studenti o depresiji

Za mlade Dubrovačke biskupije, posebno studente, u organizaciji studentskog kapelana i dubrovačkog SKAC-a, započeo je u utorak 11. veljače program koji će se kroz četiri utorka svakog mjeseca baviti određenom temom obrađujući je na različite načine i kroz različite vidike. Ovog mjeseca tema je depresija, a započelo se filmskom večeri u kojoj se zajednički promišljalo i raspravljalo o filmu „Dabar“ (The Beaver), poznatom filmu s Melom Gibsonom u glavnoj ulozi. U pozivu organizatori su istaknuli: „Depresiji i letargiji koji zavladaju ulicama našeg grada u zimskim danima, odlučila je stati na kraj ni manje ni više nego studentska mladeži. Svakog mjeseca pokušat ćemo promišljati o nekoj aktualnoj i zanimljivoj temi kroz četiri susreta. Kako ne bi sve bilo uobičajeno dosadno i monotono kroz četiri susreta, temi se pristupa na četiri potpuno različita načina: predavanje gosta predavača stručnjaka na tu temu, filmska večer s analizom filma vezanog za tu tematiku, kava s duhovnikom (razgovor s duhovnikom o toj tematici) i Forum mladih kao mjesto i vrijeme gdje ćemo moći razmijeniti osobna razmišljanja o toj tematici.“
U sklopu ovomjesečnog promišljanja o depresiji u utorak 18. veljače u amfiteatru Dubrovačkog sveučilišta predavanje će održati dr. med. Petar Bilić, specijalizant psihijatrije psihijatrijske bolnice Vrapče, a u utorak 25. veljače u samostanu sv. Klare održat će se Forum mladih.
Svakog mjeseca studentima i ostalim mladima se, i skladu s mjesečnom temom, nudi i literatura za čitanje, a ovog mjeseca to su „Život uvijek ima smisla“ (Victor Frankl), „Depresija“ (Martin Hautzinger) i „Životolovka“ (Dragica Barbarić, Roberta Berci)

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!